Stress kost energie

Stress kost energie en wie te veel energie verbruikt loopt het risico dat de batterij leeg raakt. Een slechte mentale conditie kost mens en bedrijf een hoop energie en uiteindelijk geld. Een slechte geestelijke conditie brengt grote fysieke gezondheidsrisico’s met zich mee, want van bijvoorbeeld een burn-out, echtscheiding, arbeidsconflict, samenwerkingsproblemen of gebrek aan arbeidssatisfactie kunnen medewerkers lichamelijk ziek worden.

Een gezonde mentale leefstijl aanhouden werkt preventief op ziekte, doordat het de psychische conditie verbetert en de mentale weerbaarheid verhoogt. Ook nog eens fijn voor de organisatie waar men niet alleen fysiek sterk personeel wil hebben, maar ook graag mentaal fitte, weerbare en flexibele medewerkers! Want wat heeft men aan een gezonde, maar dwarse ongemotiveerde, ongeconcentreerde of gestreste medewerker?

Het is voor een organisatie dus van belang om vroegtijdig in de gaten te krijgen of medewerkers er een gezonde leefstijl op nahouden. Want als gezond leven een keuze is, is het omgekeerde dat ook. Dan is ongezond leven ook een keuze waarvoor men zelf verantwoordelijk is.