Voorkomen is beter….!

Stress op het werk, stress thuis. Moet je steeds sneller en scherpere resultaten neerzetten binnen een organisatie die onder druk staat? Klinkt dit herkenbaar? Je begeeft je in de gevarenzone, want stress is een van de belangrijkste oorzaken van ziekte en arbeidsongeschiktheid.

Doordat organisaties en dus ook jijzelf steeds meer onder druk staan is het niet gek dat het probleemoplossende vermogen vaak achterblijft. Vaak is er nog een grotere groep collega’s die net niet ziek is, maar er wel tegenaan hangt.

Welke rol kan jouw organisatie spelen?

Bij stress gerelateerde klachten van werknemers is het van belang dat andere collega’s niet worden aangestoken. Als het om gezond functioneren gaat zijn de fysieke arbeidsomstandigheden (Arbo-beleid) belangrijk, maar medewerkers en organisaties worden vooral ziek van de manier waarop mensen met zichzelf en met elkaar omgaan.

Ook 'normale’, gezonde mensen kunnen zichzelf ongezonde slechte gewoonten aanmeten die aangepakt moeten worden. In veel gevallen is het - nog net - op te brengen om aan onze lichamelijke fitness te werken, maar onze mentale fitness schiet erbij in. Terwijl iedereen weet dat de kans groter is dat je iets oploopt, zowel geestelijk als lichamelijk, als je niet goed in je vel zit.

Lees verder...